Houby a houbičky

Wednesday, July 05, 2006

Pokrmy z hub III

I SEKANÉ HOUBOVÉ ŘÍZKY (hlavní pokrm)
1600g hub, lžíce mléka, 1 cibule, 2 vejce, sardelová pasta, 70g másla, 250g strouhan-
j ky, 150 g oleje, zelená petrželka, pepř, sůl.
Očištěné, drobně nakrájené houby dusíme na cibuli zpěněné na části másla. Když I se voda vydusí, přidáme vejce, se zbytkem másla utřenou sardelovou pastu, sůl, [pepř, zelenou petrželku a podle potřeby část strouhanky. Děláme bochánky, které [obalujeme ve strouhané housce a smažíme na oleji. Podáváme s bramborami nebo [bramborovou kaší.
[KYSELÁ HOUBOVÁ OMÁČKA (omáčka)
XlOOg hub, 50g másla, 30g mouky, pepř, muškátový oříšek, ocet nebo citrónová štá-
\va, sů{ popř. 0,251 mléka.
Houby dobře očistíme, opereme, pokrájíme a povaříme ve vodě okyselené octem i nebo citrónovou šťávou. Povařené houby dusíme na másle, osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Připravíme světlou jíšku z másla a z mouky, rozředíme okyseleným vývarem z hub, přidáme podušené houby a ještě chvíli povaříme. Přidáme-li mléko, vznikne tzv. kyselo.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home