Domácí uzení hub
Je méně obvyklé, ale zajímavé. Doporučuje se houby pokrájené na velké plátky nebo i celé plodnice před uzením krátce povařit, zcedit, dát okapat, mírně osolit a rozložit na síta k uzení. Dále se postupuje podobně jako při uzení ryb.
(Hm, ale tohle fakt zní zajímavě.. to mě snad donutí konečně postavit udírnu, abych mohl vyzkoušet. Chuť hub spojená s uzenou příchutí.. Řekl bych že to bude buď vynikající, nebo absolutní svinstvo, možná pro každého něco jiného..)
1 Comments:
Tak uzené houby jsem ještě nikdy nejedla a to udírnu máme také :-) . Dáváme do ní jenom klobásy a maso, tak houby někdy zkusíme :-) . Když jsme udírnu vybírali, tak jsme koukali na různé typy a nakonec jsme se rozhodli pro udírny na dřevěné uhlí , na které jsem si přečetli nejlepší recenze.
Post a Comment
<< Home