Houby a houbičky

Tuesday, June 13, 2006

Houbový prášek

K přípravě prášku používáme různé i tuhé druhy hub, např. lošák jelení (Sarcodon imbricaíuš), lišák zprohýbaný (Dentinum repandum), krásnoporku žemličku (Alba-trellus confluenš), krásnoporku mlynářku (Albatrellus ovinus) a další tuhé a pro jiné upotřebení méně vhodné druhy hub, jako např. choroš oříš (Polyporus umbeliatuš). Dobře usušené plátky hub, které jsou křehké a snadno se lámou, umeleme na masovém strojku co nejjemněji, popř. je ještě rozetřeme v misce porcelánovou paličkou. Můžeme přidat pestřce (Scleroderma citrinum), najemno rozdrcený pepř a nové koření, popř. usušenou a rozdrcenou celerovou nebo petrželovou nať. Prášek dobře uzavřeme do sklenic, protože snadno přejímá ze vzduchu vlhkost a potom se kazí.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home