Houby a houbičky

Sunday, June 11, 2006

Houby v octě jinak

Pokud nám nezáleží na čirosti nálevu a nevadí nám sliz, postupujeme takto:
Očištěné, oprané a pokrájenéjiouby předvaříme v malém množství osolené vody (3% roztok) jen asi 5 minut Houby vyjmeme cedníkem (bez proplachování) a ihned narovnáme do čistě vymytých sklenic. Zalejeme je octovým nálevem (i horkým), uzavřeme víčky a sterilujeme ve vodní lázni nejméně 30 minut. Na 1 kg čerstvých hub spotřebujeme asi 250 ml nálevu Nálev připravíme takto: 1 díl 8% octa smícháme se 2 až 3 díly vody, přidáme sůl, cukr a různé koření (např. celý pepř, nové koření, bobkový list, hořčičné semínko a podle chuti i zázvor, tymián, koriandr či hřebíček). Houby mají svou příjemnou a jemnou vůni a chuť, proto nepřeháníme množství koření. Do těchto houbových konzerv můžeme přidat kolečka cibule, růžičky květáku, předvařené kostičky mrkve, červené řepy nebo řezy fazolových lusků, k ozdobě také proužky kapie.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home